Oglas
· · Komentari: 0
lepo i kreativno

Impresivni načini na koje možete iskoristiti POSUDE ZA LED: Zamrznite kafu ili vino (FOTO)

Na internetu stalno saznajemo nove načine kako da upotrebimo određene elemente u kuhinji ili kako da koristimo određene namirnice

1652296421_strawberries-g8f3d17983_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Sada se pojavio trik koji kruži društvenim mrežama, a koji objašnjava impresivne načine na koje sve može posuda za led da se koristi i za koje sastojke! Ne mora uvek obična voda da ide u kalupe za led.

Pročitajte još: Namirnice koje NIKAKO ne bi trebalo da SKLADIŠTITE ZAJEDNO: Rok trajanja im se može značajno smanjiti

Da li je neko ikada pokušao da doda cveće u neke kockice leda? Mi sigurno nismo. Ali izgleda da je trebalo. Oni mogu učiniti svako piće mnogo zanimljivijim, čak i ako je to samo obična voda. Otkrivamo vam još trikova koje ćete sigurno upotrebiti u vašoj kuhinji: 

Kafa

Ako vam je ostalo malo kafe u džezvi, uzmite kalup za led i nalijte ostatke kafe u njega. A zatim, kada opet budete želeli da konzumirate kafu, u mleko dodajte ove kockice ledene kafe. Na kraju ćete dobiti veoma ukusnu i zanimljivu verziju ajs kafe! 

Vino 

Takođe možete da zamrznete ostatke vina. Vinske kocke mogu biti savršen dodatak vašoj sangriji ili možete eksperimentisati pri raznim namenama. Na kraju možete i ohladiti svoje vino, istim vinom - samo u ledenim kockama. Takođe, ove kocke možete koristiti u kuvanju. 

Zamrznite voće

Ovo je više dekorativne prirode, tako da možete impresionirati vaše prijatelje svojom kreativnošću! Idealno je za koktele, a sve što treba da uradite jeste da odaberete voće koje vam najlepše izgleda ili se najlepše slaže sa vašim koktelom i zajedno sa vodom naspete u kalupe za led i zamrznete. 

Zaleđen puter sa bilnjim začinima

Ovo je način da sačuvate vaše začinsko bilje da duže traje, ali ujedno i način koji može da vam olakša kuvanje, gde ćete po potrebi uzimati gotovu kocku putera sa začinima i stavljati u vaše jelo. Takođe umesto putera možete sipati i maslinovo ulje u ovu posudu. 

Zaleđeno cveće sa deokoraciju

Zašto samo da budemo praktični, kada možemo da budemo i dekorativni. Sećate se da smo obećali da ćemo pokazati impresivne načine za led, a jedan od načina je baš ovaj. Izaberite sitno cveće i zaledite ga sa vodom, koje može služiti kao dekorativni led za vaša pića i koktele. 

Zaleđeni sok 

Možete zalediti voćni sok, tako što ćete ga naliti u kalupe i posle iskoristiti. Možete ga iskoristiti u soku ponovo, najviše u koktelima, ali ni čaša šampanjca sa malo arome voća nije loš izbor!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas