· · Komentari: 0

Kako da se kuća NE UMIRIŠE TOKOM KUVANJA KUPUSA? Trik je u jednom sastojku, i rešićete ovaj problem

Jednostavnim trikom rešite se neprijatnih mirisa prilikom kuvanja kupusa

1674825340_shutterstock_323107886-kuvanje-miris-kupusa-NASLOV.jpg
Photo: Shutterstock

U zimskim mesecima, jela od kupusa su nezaobilazna na svakoj trpezi. Bez sarmi i podvarka, ne može da se zamisli nijedna gozba, ali iako je kiseli kupus kralj zimskih jela, ni svež nije ništa manje bitan.

Jedina mana kod kuvanja jela sa ovim namirnicama, jeste to što miris nije najprijatniji. Od svežeg kupusa, takođe, možete da spremate sarme, podvarak, slatki kupus, a pomoću jednog jednostavnog trika možete da se rešite nepoželjnih intenzivnih mirisa. Ali ne samo to, ovaj sastojak će i poboljšati ukus termički obrađenog kupusa.

Šta to treba da dodate prilikom termičke obrade?

Domaćice su, tokom godina pripremanja određenih jela, uočile kako da im poprave ukus. Postoje neki dobri trikovi, koji će vam mnogo pomoći. Sve što treba da uradite jeste da u šerpu ili tiganj sipate malo mleka. Ono se dobro slaže sa povrćem, eliminiše nepotreban miris i čini jelo lepšim. Za pola kilograma kupusa ne treba uzimati više od pola čaše mleka.

Obavezno poklopite jelo. 

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.