· · Komentari: 0

Koliko nam tačno treba jaja za SMESU ZA PALAČINKE? Prema tome računajte mleko i brašno

Smesa za palačinke ne ispadne uvek dobro

1674578881_shutterstock_1458741194.jpg
Foto: Shutterstock

Kada pogledate sastojke, pomislite kako palačinke nije teško spremiti. Samo ih umutite, a onda pržite u tiganju. Ali, nije sve tako jednostavno. Često se dešavalo dasmesa za palačinke nije dobra i da one ne uspeju. Takođe, ako uspeju nisu prozračne i mekane. Pa, u čemu je onda tajna? Morate da vodite računa o količini i kvalitetu pojedinih sastojka.

Koliko jaja dodati u testo?

Oni koji tek počinju da kuvaju, veruju da što više jaja stave u smesu da će ona biti bolja. Ali, to samo kvari ukus i na kraju ćete dobiti palačinke koje su gumene. Znači, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. A kako da znate koja je količina odgovarajuća? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.

Pročitajte još: Šta treba da znate o DRŽANJU KROMPIRA U VODI PRE TERMIČKE OBRADE: Evo koliko bi trebalo da odstoji

Na šta još treba da obratite pažnju

Ono što je još bitno, ako želite mekane i ukusne palačinke, jeste koliko brašna dodajte u smesu. Ako koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.  Mleko možete da zamenite i jogurtom.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.