Oglas
· · Komentari: 0

Majstori kulinarstva savetuju: Svi trikovi za najmekše testo - Uz pomoć ovih caka biće "mekano kao duša"

Za testo ukusno poput onog u pekari, primenite nekoliko trikova profesionalaca

1693305171_shutterstock_2123332154.jpg
Oglas

Kada se za testo kaže da je "meko kao duša", znači da je savršeno. Da biste ga umestili baš tako, osim dobre volje i precizne kuhinjske vagice, važno je da ovladate i određenim trikovima.

Kulinarski majstori savetuju da izbegavate maslac i margarin sa smanjenim procentom masnoće jer neće biti ukusno. Nemojte dodavati ni previše praška za pecivo jer će testo prvo narasti, a zatim pasti, pa neće uspeti.

Za dobro testo je možda i najvažnije kako ga i koliko dugo mesite. Potrebno je da ga mesite barem deset minuta kako bi dobilo odgovarajuću teksturu.

Jedno od važnih pravila koje je poznato svakoj domaćici je da treba da se "odmara" da bi kvasac učinio svoje. Treba da bude mekano i da dvostruko naraste.

Da li je testo spremno za pečenje proverićete na sledeći način: formirajte od njega loptu i pritisnite prstom - testo bi trebalo da se vrati u prvobitni oblik kao da je elastično.

Veličina kalupa je takođe važna, ali posebno treba biti oprezan prilikom pečenja, naročito u poslednjoj fazi, kako se testo ne bi prepeklo ili bilo suvo. Hleb pecite na visokoj temperaturi od 200 stepeni i to na najvišoj rešetki u rerni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas