Oglas
· · Komentari: 0
PROLEĆNO ČIŠĆENJE

NOVINE I LIMUN za BRISANJE PROZORA? Postupak brisanja koji ne ostavlja tragove i mrlje

Brisanje prozora bez tragova je težak zadatak, ali da li ste probali novine i limun?

1622545990_Depositphotos_19127027_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pravi je izazov očistiti prozore bez tragova. Postoje "pravila" koja bismo mogli da primenimo pri čišćenju i dobijemo prozore koji sijaju kao novi.

Čišćenje od vrha do dna

Ukoliko očistite prozore od vrha do dna tragovi se neće pojavljivati. Poprskajte smesu za čišćenje pri vrhu i pustite da sama dođe do drugih delova. Počnite od vrha i kako biste bili sigurni da se kapljice neće pojaviti na staklenim površinama koje su već savršeno očišćene.

Pročitajte još: Neprijatan miris tek opranog veša? Evo zašto se to dešava, rešenje postoji

Limun
Limun je jedan od odličnih sastojaka smesa za čišćenje. Možete da promešate tri kašike limunovog soka i šolju vode, potom sipate u raspršivač. Pored toga da se cakle daće prozorima i prijatan miris.

Čišćenje po oblačnom danu

Uglavnom radimo suprotno jer se kada je sunčano prozori brže osuše. Međutim, sunce može prerano da osuši tečnost za pranje prozora, ostavljajući tragove. Ukoliko je oblačno rastvor za čišćenje će ostati dok ga ne obrišete sami.

Pročitajte još: Očistite MRLJE OD ULJA sa vašeg betona: 4 jeftina sredstva za blistavo dvorište (RECEPTI)

Čišćenje starom pamučnom majicom

Stare majice su idealne za čišćenje stakla jer na njima neće biti ostataka vlakna, a dobro upijaju, pa se time i prozor polira.

Čišćenje novinama

Mnogi su mišljenja da novine savršeno čiste prozore i poliraju ih. Novine ostavljaju tanak mastan sloj na staklu koji sprečava mrljanje. Za brisanje nemojte koristiti magazine, već najobičnije dnevne novine. Vodite računa da novinama ne prelazite preko drvenih okvira kako ne bi ostale tamne fleke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas