· · Komentari: 0
RECEPT

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA: Pripremite ukusan obrok po receptu baka Jele (RECEPT/VIDEO)

Idealna ideja za ručak

1662013184_sampinjoni.jpg
Foto: Youtube printscreen

Ovoga jutra iz bakine kuhinje stiže nam recept za preukusne šampinjone u sosu.

Pročitajte još: Oljuštite PARADAJZ za sekund: Trik koji će vam olakšati pripremu jela

Potrebno je :

Pileće grudi
300 gr šampinjona
2 lista suve slanine
1 veća paprika
1 glavica acrnog luka
3 čena belog luka
3 kašike instanta za sos od pečuraka
kocka kačkavalja
200 gr kisele pavlake
300 ml vode
ulje..biber peršunov list

Priprema:

Meso iseči na tanje komade pa ih na ulju izdinstati i zapeći.. Izvaditi iz tiganja i ubaciti sitno seckanu slaninu dimljenu da se istopi i zapuši. U to dodati seckan crni luk i papriku na sitne kockice. Pržiti da bude staklasto pa dodati sitne šampinjone cele ako su prupni isećič.

Dinstati sa malo vode da omeknu i ukrčkaju se.  U činiju ubaciti pavlaku instant i vodu i izmešati i sipati u gotove šampinjone. 

Dodati i seckan beli luk. Vratiti meso i krčkati još 10 min. Na kraju dodati rendan kačkavalj , peršunov list i ml, biber.  

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.