· · Komentari: 0
DORUČAK

Po MAMINOM RECEPTU: Kako kuvati savršenu kašu za doručak od griza bez grudvica

Kako napraviti veoma nežnu kremastu kašu kojom nas je mama hranila u detinjstvu?

1683666134_320785_shutterstock-1169895760_f.jpg
Foto: Shutterstock

Griz je verovatno jedini koji se najbolje kuva samo u mleku. Kuvano na vodi, iako će se ispostaviti da je manje kalorično, ali ne tako ukusno. Ako vam se mleko čini previše masnim, onda ga možete razblažiti prokuvanom vodom.

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Važno je znati još jednu osobinu kuvanja. Što je više tečnosti, to će se ispostaviti tečnija kaša. Preterajte sa žitaricama - i dobijete onu istu odvratnu gustu kašu sa grudvicama koju su nam servirali u školskoj menzi i bolnicama.

Za 500 mililitara mleka dovoljno je staviti samo tri kašike žitarica. U ovom slučaju, žitarice treba sipati već u ključalo mleko, prethodno posoliti i zasladiti. Ali nemojte ga bacati kašikama - sipajte ga, na primer, u kesu, odrežite vrh i izlijte ga u tankom mlazu. To se mora učiniti stalnim mešanjem mleka. Pet minuta - i kaša je spremna! Komad putera će mu dodati nežnost, a sveže bobice ili džem će dodati slatkoću i aromu.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Ako želite da dobijete gušću kašu, ali bez grudvica, onda nakon što je kuvana ostavite da odstoji 15 minuta ispod poklopca.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU