Oglas
· · Komentari: 0

Povedite računa: Ukoliko koristite med na ovaj način može postati ŠTETAN

Iako važi za zdravu namirnicu, trebalo bi povesti računa kako i koliko ga konzumirate

1681727962_shutterstock_764193367-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Med važi za jednu od boljih zamena za beli šećer. Iako je reč o zdravoj namirnici, ne treba preterivati sa konzumacijom. Stručnjaci za ishranu smatraju da mladi ne bi trebalo da uzimaju više od 2-3 kašičice dnevno.

Oni koji boluju od dijabetesa, arteroskleroze, hipertenzije ili gojaznosti moraju biti oprezni kada je reč o unosu ovog slatkog nektara.

Prekomerna konzumacija meda može izazvati gastritis zbog kiselina koje sadrži. Kako med mnogi stavljaju u čaj, potrebno je povesti računa ubkom trenutku dodajemo ovu vrstu zaslađivača. Med ne treba stavljati u ključalu vodu i to skoro svi znaju.Međutim, mnogi ne znaju zbog čega je to tako i koliko čaj treba da bude ohlađen pre dodavanja meda.

Ako ste se pitali kada bi trebalo da ubacite med u čaj, stručnjaci su dali odgovor. Naime, temperatura vode ne sme prelaziti 40 stepeni:

“Med proizvodi dioksometil supstancu u ključaloj vodi, a to je otrov”, napominju stručnjaci.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas