Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Pravilan način čuvanja sira: Ako se kvari verovatno ovo radite pogrešno

Sir je mnogima omiljena namirnica na trpezi

1652718488_cheese-platter-g1e2435ede_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

LJubitelji sira znaju da nije lako održati ga svežim nakon odlaganja. Uglavnom ga nečete pojesti odmah, pa će nekoliko kriški sira ostati, a onda se pitamo gde da ga odložimo?

Postoji pravi način za čuvanje sira koji će da održi svežinu što je duže moguće.

Plastična kesa za odlaganje može da pomogne, ali ipak nije najbolje rešenje u očuvanju svežine sira. Najbolji način odlaganja zavisi od vrste sira.

Pročitajte još: Potopite palačinke u VRELO MLEKO i uživajte u ukusu: Trik "ukraden" od poznatog kuvara (RECEPT)

Tvrde sireve najbolje je prvo da umotate u papir za pečenje, a zatim da ih stavite u plastičnu vrećicu. Polutvrdi sirevi mogu da se odlože u plastičnu vrećicu, dok bi mekani sir trebao da se drži u plastičnoj posudi s poklopcem. 

Ono što povezuje sve vrste sireva je da je najbolje mesto za njihovo čuvanje frižider. Tu je temperatura stabilna tako da je idealna za ovu namirnicu, piše Real Simple.

Vek trajanja zavisi i od vrste sira. Ukoliko je sir tvrđi imaće duži rok trajanja.

BONUS VIDEO




 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas