· · Коментара: 0
КУВАЊЕ

Скоро сви праве ОВУ грешку: БЕЛИ ЛУК може да вам упропасти ЈЕЛО ако га не искористите на ПРАВИ НАЧИН

Овај савет треба да зна свака куварица.

1627067046_garlic-3185163_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Поред тога што је и те како здрав, бели лук се додаје скоро сваком јелу, како би оно имало лепши укус.

Ипак, када је у питању додавање белог лука током спремања јела, важно је време!

Прочитајте још: Скоро сви праве ОВЕ ГРЕШКЕ: Три савета како да најбоље и најбрже скувате КРОМПИР

Бели лук се увек додаје на крају кувања.

Уколико пржите или динстате бели лук са остатком поврћа на самом почетку, ризикујете да он загори, и на тај начин упропасти укус јелу.

Поред тога, бели лук који је загорео одмах на почетку спремања ручка, постаће горак, и тежак за варење.

Такође, ако спремате ручак у шерпи са дебелим дном, имајте на уму да таква посуда чува температуру јако дуго, па је потребно склонити шерпу с рингле чим приметите да је бели лук добио бледо златну боју.

Код јако малог броја јела, као што је на пример спанаћ, бели лук се ставља на почетку кувања. Наравно, и тада треба бити обазрив, и подесити адекватну температуру, како бели лук не би загорео.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.