Oglas
· · Komentari: 0

Trik kojim ćemo brže da skuvamo i oljuštimo jaja: Poteban vam je predmet koji svi imamo u kući

Mogao bi da ubrza celokupnu proceduru kuvanja jaja

1665328918_egg-g22d0e2472_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Trik za pažljivo kuvanje jaja koja neće pući u toku termičke obrade je potreban za Uskrs. Tada jaja treba da budu cela da bi se lakše ofarbala i da bi šara lepše izgledala. Kasnije možda mislite da nije važno i da je kuvanje jaja najprostiji način da spremite neko jelo. Ali varate se. Jaja su zdrava i moraju da budu dobro kuvana, kako bi se sačuvali proteini. Mada, nije samo ni to problem, približava se vreme slava i potrebna su kuvana jaja u skoro svakom receptu, a mi vam predlažemo trik koji će pomoći da se ona brže skuvaju, lakše oljušte i da se sačuvaju svi dragoceni sastojci. 

Pročitajte još: Ove namirnice u zamrzivaču gube hranljive sastojke: Stručnjaci upozoravaju gde svi grešimo

Sve što vam je potrebno svaka domaćica to već ima kod kuće. U pitanju je igla. Sve što treba da uradite pre kuvanja jaja je da dno probušite jako tankom iglom.

Igla mora da bude tanka kako se belance ne bi razlilo. Zatim skuvajte jaja kao i obično, a onda ih stavite u hladnu vodu i ostavite nekoliko minuta. Ovaj jednostavan trik pomoći će da se brže skuvaju, ali i da ih oljuštite u jednom pokretu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas