Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик којим ћемо брже да скувамо и ољуштимо јаја: Потебан вам је предмет који сви имамо у кући

Могао би да убрза целокупну процедуру кувања јаја

1665328918_egg-g22d0e2472_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Трик за пажљиво кување јаја која неће пући у току термичке обраде је потребан за Ускрс. Тада јаја треба да буду цела да би се лакше офарбала и да би шара лепше изгледала. Касније можда мислите да није важно и да је кување јаја најпростији начин да спремите неко јело. Али варате се. Јаја су здрава и морају да буду добро кувана, како би се сачували протеини. Мада, није само ни то проблем, приближава се време слава и потребна су кувана јаја у скоро сваком рецепту, а ми вам предлажемо трик који ће помоћи да се она брже скувају, лакше ољуште и да се сачувају сви драгоцени састојци. 

Прочитајте још: Ове намирнице у замрзивачу губе хранљиве састојке: Стручњаци упозоравају где сви грешимо

Све што вам је потребно свака домаћица то већ има код куће. У питању је игла. Све што треба да урадите пре кувања јаја је да дно пробушите јако танком иглом.

Игла мора да буде танка како се беланце не би разлило. Затим скувајте јаја као и обично, а онда их ставите у хладну воду и оставите неколико минута. Овај једноставан трик помоћи ће да се брже скувају, али и да их ољуштите у једном покрету.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas