Oglas
· · Komentari: 0

TRIK ZA POHOVANJE MESA: Profesionalni kuvari konačno otkrili kako da vam ono uvek bude hrskavo spolja, a mekano iznutra

Otkrijte trik koji kuvari koriste da pohovano meso uvek bude savršeno – sočno i mekano iznutra, a hrskavo spolja.

1759149150_shutterstock_314919200--1-.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Pohovano meso je omiljeno jelo mnogih, ali nije lako postići savršenu kombinaciju sočnosti i hrskave korice. Često brašno ili prezle ne daju željeni rezultat. Pravi kuvari znaju da postoji jedna tajna namirnica koja menja sve – i čini da meso bude uvek sočno, mirisno i savršeno pripremljeno.

Tajna koja menja sve

Ta magična namirnica je pivo. Kada se dodaje u smesu za pohovanje, pivo čini testo laganim, vazdušastim i omogućava da meso zadrži svoje sokove dok se korica peče do savršene hrskavosti. Rezultat je jelo koje mami osmehe i komplimente svakog ko ga proba.

Sastojci za savršenu smesu

3 jaja
5 kašika brašna
1 kašika prezli
1/2 kašičice soli
200 ml piva

Priprema

Umutite jaja, pa dodajte brašno, so, prezle i pivo. Dobro izmešajte da smesa bude homogena. Meso uvaljajte u ovu smesu i pecite na uobičajen način dok ne dobije zlatno-smeđu hrskavu koricu. Već posle prvog zalogaja oseća se razlika – sočno, mekano i savršeno pohovano!

Trik za dodatnu savršenost

Koristite hladno pivo – testo će biti laganije i hrskavije.
Uverite se da je ulje dovoljno vrelo pre pečenja.
Ne pretrpavajte tiganj – meso treba da se peče ravnomerno.
Samo pravi kuvari znaju ovu malu tajnu – dodajte pivo i vaše pohovano meso nikada neće biti suvo!

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas