Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА ПОХОВАЊЕ МЕСА: Професионални кувари коначно открили како да вам оно увек буде хрскаво споља, а мекано изнутра

Откријте трик који кувари користе да поховано месо увек буде савршено – сочно и мекано изнутра, а хрскаво споља.

1759149150_shutterstock_314919200--1-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Поховано месо је омиљено јело многих, али није лако постићи савршену комбинацију сочности и хрскаве корице. Често брашно или презле не дају жељени резултат. Прави кувари знају да постоји једна тајна намирница која мења све – и чини да месо буде увек сочно, мирисно и савршено припремљено.

Тајна која мења све

Та магична намирница је пиво. Када се додаје у смесу за поховање, пиво чини тесто лаганим, ваздушастим и омогућава да месо задржи своје сокове док се корица пече до савршене хрскавости. Резултат је јело које мами осмехе и комплименте сваког ко га проба.

Састојци за савршену смесу

3 јаја
5 кашика брашна
1 кашика презли
1/2 кашичице соли
200 мл пива

Припрема

Умутите јаја, па додајте брашно, со, презле и пиво. Добро измешајте да смеса буде хомогена. Месо уваљајте у ову смесу и пеците на уобичајен начин док не добије златно-смеђу хрскаву корицу. Већ после првог залогаја осећа се разлика – сочно, мекано и савршено поховано!

Трик за додатну савршеност

Користите хладно пиво – тесто ће бити лаганије и хрскавије.
Уверите се да је уље довољно врело пре печења.
Не претрпавајте тигањ – месо треба да се пече равномерно.
Само прави кувари знају ову малу тајну – додајте пиво и ваше поховано месо никада неће бити суво!

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas