Откријте трик који кувари користе да поховано месо увек буде савршено – сочно и мекано изнутра, а хрскаво споља.
Поховано месо је омиљено јело многих, али није лако постићи савршену комбинацију сочности и хрскаве корице. Често брашно или презле не дају жељени резултат. Прави кувари знају да постоји једна тајна намирница која мења све – и чини да месо буде увек сочно, мирисно и савршено припремљено.
Тајна која мења све
Та магична намирница је пиво. Када се додаје у смесу за поховање, пиво чини тесто лаганим, ваздушастим и омогућава да месо задржи своје сокове док се корица пече до савршене хрскавости. Резултат је јело које мами осмехе и комплименте сваког ко га проба.
Састојци за савршену смесу
3 јаја
5 кашика брашна
1 кашика презли
1/2 кашичице соли
200 мл пива
Припрема
Умутите јаја, па додајте брашно, со, презле и пиво. Добро измешајте да смеса буде хомогена. Месо уваљајте у ову смесу и пеците на уобичајен начин док не добије златно-смеђу хрскаву корицу. Већ после првог залогаја осећа се разлика – сочно, мекано и савршено поховано!
Трик за додатну савршеност
Користите хладно пиво – тесто ће бити лаганије и хрскавије.
Уверите се да је уље довољно врело пре печења.
Не претрпавајте тигањ – месо треба да се пече равномерно.
Само прави кувари знају ову малу тајну – додајте пиво и ваше поховано месо никада неће бити суво!
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ