· · Komentari: 0
MESO

Trikovi i saveti za NAJMEKANIJE ŠNICLE: 4 TAJNE iskusnih domaćica

Meso spremljeno na ovaj način biće ukusnije i mekše.

1622644989_steak-2975323_1920.jpg
Foto: Piksabej

Šnicle su jedno od omiljenih jela - brzo se spremaju, i mogu se kombinovati sa pireom ili povrćem.

Međutim, koliko god da ste iskusni u kuhinji, s vremena na vreme može se dogoditi da ne ispadnu onako mekane i sočne kako ste zamislili.

Pročitajte još: Trik koji će vam olakšati život! Odmrznite meso za 10 MINUTA, uz pomoć kašičice šećera

Ovo su saveti i trikovi za najmekanije šnicle.

Kako biste dobili ukusne šnicle, koristite teleće ili svinjsko meso koje nije mnogo masno.

Pre pripreme važno je da meso tanko isečete i dobro izllupate.

Kako bi meso bilo sočno, jedan dan pre pripreme poređajte šnicle u šerpu, posolite i začinite, poprskajte ih sa malo limunovog soka, pa poređajte i drugi red šnicli, i ponovo ih začinite.

Šerpu sa šniclama odložite u frižider da prenoći.

Kad je meso dobro izmarinirano, moći ćete da ga ispržite u tiganju bez kapi ulja, a i pržiće se samo nekih 20 sekundi – i jednoj i drugoj strani biće dovoljno po desetak sekundi pre nego što sklonite šnicle sa vatre.

Odlične šnicle možete spremiti ako koristite prezle. Izlupajte šnicle, pa ih pospite začinima i uvaljajte ih u prezle. Svaku šniclu propržite sa obe strane.

Pročitajte još: Postanite MAJSTOR za ROŠTILJ - uz pomoć ovih TRIKOVA oduševićete sve prijatelje!

Ukoliko želite mekane šnicle, spremite ih sa jajima. Izlupane šnicle posolite, začinite, dodajte beli luk u prahu i nakon toga ih ostavite da odstoje u prethodno umućenim jajima. Potom ih uvaljajte u brašno, pa ih pržite na tihoj vatri.

Šnicle možete da spremite i u lisnatom testu – sve što je potrebno jeste da meso uvijete u lisnatno testo i stavite da se peče u zagrejanoj rerni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.