Oglas
· · Komentari: 0
LETO 2021.

Doneta odluka: Grčka prihvata SVE VAKCINE i otvara se sredinom aprila za vakcinisane Srbe! (VIDEO)

Grčki ministar turizma najavio da će vakcinisani srpski turisti ići na "zeleni šalter" i neće čekati red na granici.

1617007643_166655076_1517335741796706_2527755273457899448_n.jpg
Foto: A.M.
Oglas

Srpski turisti će se ovog leta kupati u Egejskom koru, pa i oni koji nisu vakcinisani. Naime, njima će btii potreban brzi ili PCR test ili antigenski dokaz. Međutim, ovi uslovi će se menjati u odnosu na broj zaraženih koje grčke vlasti "otkriju" na granici.

Pročitajte još: Julija Gorjačeva zna gde je Titov TAJNI restoran u Moskvi i šta srpski turisti moraju da vide

Haris Teodoharis, grčki ministar turizma i Tatjana Matić, srpski ministar turizma, danas su potpisali Izjavu o putovanju srpskih turista u Grčku. Najavljeno je potpisivanje Memoranduma  koji podrazumeva uverenje da je neko vakcinisan i bezbedan za putovanja.

Uslovi za putovanje su jasni: PCR, antitela ili vakcina

Grčka se otvara 14.maja, a sa zemljama koje imaju mnogo vakcinisah, među kojima je i Srbija, imaju pilot projekat pa će otvoriti granicu sredinom aprila. Uslovi za putovanje su vakcina, antitela ili negativan PCR test, nakon čega ćete moći da slobodno uđete u zemlju.

Evzoni će biti otvoren
Ove godine biće otvorena dva granična prelaza sa Severnom Makedonijom. Pored njih, biće otvoreni i prelaz Promahonas u Bugarskoj.
Grci masovno vakcinišu zaposlene u turizmu.

- Da bi se turistička industrija normanizovala potpisali smo zajednički "Izjavu" koja je pečat naših dveju zemalja - rekao jeTeoharis nakon potpisivanja i dodao:

Pročitajte još: Beograd nagrađen "Srebrnom zvezdom" na festivalu u Berlinu

- Moramo da obezbedimo sve uslove za putovanje. Srbija je zabeležila bolji napredak imunizacije od naše zemlje, a nadam se da će tako biti i kod nas - priznao je Teoharis

 Srbija je lider o vakcinaciji i to na olakšava pregovore o putovanjima.

Bez obzira na sve napore koje država čini, bez obzira na sve uspehe, ključni za slobodno kretanje biće dobar razvoj epidemiološke situacije, napomenula je Matićeva. 

Pročitajte još: Ne samo Kineski zid! I Čenobil se vidi iz svemira, ali još desetak turističkih mesta

-Ovim smo se obavezali da rešavamo probleme oko turizma,nepriznavanje digitalnog sertifikata o vakcinaciji i ostalih problema - kaže ministarka Matić.

Foto: Piksabej

Vakcinacija u Grčkoj
Grci su vakcinisali sve svoje zaposlene u turističkom sektoru i tradicija će se nastaviti i dalje. Takođe se i od Srbije očekuje isto.

Veliki deo Srba je vakcinisan vakcinama koje nije odobrila EU, bez obzira na to naši lekari kažu da nema većeg rizika od bilo koje vakcine. Mnoge su počele proceduru vakcinacije. Sve vakcine su prizante i vakcinisani turisti moći će slobodno da prođu na granici, što će u mnogome smanjiti gužve, rekao je grčki ministar.

Grci se takođe nadaju da će doći do što većeg boja,a prioritet imaju zaposleni u turizmu. 

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Šta je sa decom bez vakcine

Kako su danas saopštili na ministri dveju zemalja, testovi za maloletnike biće besplatni! Grci će takođe dozvoliti i antigenske testove, pa deca imaju i tu mogućnost, koja je dosta jeftinija i pristupačnija za građane. Što se tiče dece starosti do 10 godina, oni u zemlju mogu ući bez testa, dok stariji od 10 godina moraju posedovati negativan test iz ovlašćenih labaratorija.

Takođe, valiku olakšicu predstavlja i odluka kojom će sistem će računati koliko se pozitivnih javlja iz neke zemlje pa ako ih je mnogo ukinuće antigenski samo PCR. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas