Oglas
· · Komentari: 0
PRODAJA MOBILNIH TELEFONA

Ozbiljne posledice! Evo kako je KORONA VIRUS strmoglavo URUŠIO TRŽIŠTE mobilnih telefona

Drugi kvartal ove godine na tržištu pametnih uređaja obeležio je pad prodaje od čak 20 odsto, što je nezabeleženo godinama unazad

1598394247_statistika.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Pandemija korona virusa ostavila je nesagledive posledice po tržište mobilnih telefona širom sveta. Tako je ovo tržište zabeležilo pad od 20 odsto u drugom kvartalu ove godine. 

Kompanija Samsung je uveliko najveći gubitnik na tržištu u borbi sa korona virusom

Pročitajte još: KOMPLEKSAN I NEVEROVATAN-: Ovaj SVEMIRSKI sat će vas ostaviti BEZ DAHA (VIDEO)

Naime, prema poslednjim podacima isporučeno je 20 odsto manje pametnih tlefona u odnosu na isti period u 2019. godini, a kao glavni krivac se označava korona virus.  Tako je u drugom kvartalu ove godine na svetskom nivou isporučeno sveukupno nešto više od 294 miliona mobilnih telefona. U istom periodu lani isporučeno ih je preko 370 miliona.

Pročitajte još: Evo kako da znate da li je ŽENA USAMLJENA na osnovu njenog FACEBOOK i INSTAGRAM profila!

Ipak, u virusu nisu svi izgubili jednako.

Najvećim gubitnikom u ovom se periodu ispostavila se kompanija Samsung, koji je u ovom periodu godine isporučila 21 milion telefona manje, a tržišni udeo mu se srozao za čak 27.1 odsto. Ipak, uprkos takvompadu tržišnog udela, zadržali su poziciju lidera.

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

Nakon njih sledi kompanija Huawei, koje je u ovom problematičnom periodu gotovo jednako prodala telefona kao lani u istom periodu. To su postigli izrazitim rastom prodaje na domaćem kineskom tržištu.

Na trećem mestu je Apple sa 13 odsto tržišnog udela, uz minimalni pad prodaje i pad tržišnog udela od 0.4 odsto.

Pročitajte još: Korisnicima svanulo! NETFLIX testira nove opcije koje će OLAKŠATI ŽIVOT

Xiaomi na četvrtom mestu je pao u tržišnom udelu za 21.5 odsto, mada se to na njihovim brojkama tako i ne ističe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas