· · Komentari: 0
NADMETANJE PRESTONICA

Beč će postati prvi grad potpuno pokriven 5G mrežom?

Gradski čelnici odlučni u svojoj nameri da u glavni grad Austrije zauzme primat u Evropi tako što će biti potpuno pokriven mrežom najnovije generacije.

5G.png
Foto: Pixabay

Predstavnik gradske Vlade grada Beča, Peter Hanke postavio je cilj da Beč postane prvi grad na starom kontinentu koji će u potpunosti biti pokriven mrežom najnovije generacije, popularnom 5G mrežom.

Širenje nove 5G mreže podrazumeva izdvajanje čak 20 miliona evra u ove svrhe, koje će izdvojiti prestonica Austrije i time osigurati da u najkraćem roku budu izvršeno instaliranje ove mreže.

Pročitajte još: Viber novine: Poruke će imati svoj rok trajanja?!

- Za Beč kao najbolji grad za život neophodna je i dobra ponuda komunikacione tehnologije. 5G je najnovija generacija mobilne mreže i mobilni internet postaje sve važniji. To primećujemo i u krizi. Zato podržavamo brzo širenje 5G mrežu u Beču sa 20 miliona evra - izjavio je Peter Hanke.

Program finansiranja uključuje antenske jarbole koje će početi sa radom između 1.juna 2020. godine i 30. jula 2022. godine.

Ovo vremensko ograničenje daje uslove da se naročito brzo implementiraju investicije u 5G mrežu u Beču i da se tako pre drugih gradova napravi važan korak u smeru potpune pokrivenosti mreže najnovije tehnologije.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.