· · Komentari: 1
MODERNE TEHNOLOGIJE

Najmoderniji! Evo koji je PRVI GRAD koji je u potpunosti pokriven 5G MREŽOM

U pitanju je jedan grad u Kini, koji je razbio sve predrasude o štetnosti mreže pete generacije i čiji građani uživaju u brzom prenosu podataka

1597962411_5g.jpg
Foto: Pixabay

Najbrži prenos podataka putem interneta i mreže pete generacije dostupan je u kineskom gradu Šendženu. Naime, ovo je prvi gradu Kini koji je kompletno pokriven 5G mrežom i to metodom “nezavisnog umrežavanja”, potvrdile su gradske vlasti. 

Pročitajte još: OVO je jedina ŽENA koju je pogodio METEORIT, ali se od toga OBOGATIO njen KOMŠIJA!

Gradonačelnik Šendžena na zvaničnoj novinarskoj konferenciji je potvrdio da je grad završio sa zacrtanim ciljem iz 2019. godine. Cilj je bio izgradnja 45.000 5G baznih stanica do kraja septembra 2020. godine, kako bi se potpuno osiguralo uspostavljanje 5G gradske mreže.

Grad ima 46.000 baznih stanica, najviše na svetu!

Grad Šendžen trenutno ima više od 46.000 baznih stanica, što je gustina stanica za koju se veruje da je najveća na svetu, potvrdila je i tamošnja gradska služba za industriju i informacijske tehnologije.

Sledeći korak je podsticanje razvoja 5G industrije, tako da će se izgraditi ceo 5G ekosistem i postići će se proboj u 5G tehnologijama.

Pročitajte još: Da li nam treba 5G MREŽA, jer SOFTVERI već prepoznaju ne samo lica, nego i EMOCIJE!

Šendžen je tehnološki centar Kine, a smešten je na jugu kineske provincije Guangdong, u kojoj se nalazi mnoštvo kineskih informatičkih kompanija i tehnoloških giganta kao što su Huawei.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.