· · Komentari: 0
OPERATIVNI SISTEM

Windows 10: Novi operativni sistem radi na više od milijardu uređaja

Iako je milijarditi uređaj očekivan u decembru prethodne godine, kompanija Microsoft pohvalila se uspehom najnovije verzije operativnog sistema

seo-2426046_960_720.png
Foto: Pixabay

Iz kompanije Microsoft stižu sveži podaci, koji govore da je Windows 10 već instaliran na više od milion uređaja. Takođe, oni tvrde da širom sveta ima oko 1.5 milijardi Windows uređaja, što je za za oko sto miliona više nego što postoji iOS uređaja, odnosno, oko milijardu manje nego što ima Android uređaja.

Najznačajniji podatak je da se Windows 10 operativni sistem nalazi na više od milijardu uređaja, što je rast od čak 175 miliona u poslednja četiri meseca. 

Pročitajte još: Kako da bezbedno kupujete preko interneta u doba pandemije korona virusa?

Ipak, ono što su iz kompanije Microsoft izostavili je činjenica da nekoliko poslednjih update-a sistema stižu prepuni grešaka i problema koji korisnicima otežavaju svakodnevni boravak uz računar. Zbog toga korisnici ne preuzimaju najnovije dopune, već čekaju trenutak da postanu stabilne.

Pročitajte još: Uz pomoć TRI aplikacije sredite vaš profil na mrežama kao profesionalac

Na kraju, Microsoft se pohvalio da Windows 10 "obitava" na 80.000 različitih modela, konfiguracija i računara svih vrsta, kao i da iza njih stoji oko hiljadu različitih proizvođača.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.