Oglas
· · Komentari: 0

Rak kojeg zovu "tihi ubica": Ovo su prvi simptomi BOLESTI od koje su preminuli Tika, Madžgalj, Merima i Marinko

Rak pankreasa je rak koji je najteže otkriti.

1639226611_pjimage--2-.jpg
Foto: N.Filić/Printskrin/Jutjub
Oglas

Pevačica Merima NJegomir preminula je od raka pankreasa, bolesti koja često ne pokazuje simptome do kasnih faza. Od iste bolesti preminuli su i pevač Marinko Rokvić, ali i glumci Marinko Madžgalj i Tihomir Arsić.

Rak pankreasa je vrlo smrtonosan, a izuzetno ga je teško prepoznati.

Pročitajte još: Zloćudne promene žene ne osećaju, a faktori rizika su brojni, od genetike do stila života

Simptomi ove podmukle bolesti, koja češće pogađa muškarce nego žene, su nespecifični, pa ih zato pacijenti često zanemaruju i smatraju prolaznim tegobama. Obično pacijenti kasno saznaju da boluju od raka pankreasa ili kada je bolest uzela maha ili na nekom od redovnih lekarskih pregleda, zato ga nazivaju "tihim ubicom".

Pročitajte još: Trudnici otkriven TUMOR na mozgu u 4. stadijumu: Lekari joj predviđali samo nekoliko dana života, a onda se desilo ČUDO! (VIDEO)

Ovo su neki od simptoma koji mogu da ukažu na kancer pankreasa.

- Jak bol u stomaku je jedan od glavnih simptoma za rak pankreasa
- Svrab kože koji se ne može objasniti drugim uzrocima.
. Loša probava, čudne promene na stolici, a mnogi pacijenti suočavaju se i sa višegodišnjim - problemima sa dijabetesom
- Pacijenti mogu dobiti visoku temperaturu, karakterističan je vrlo slab imunitet, a prete i žutica i nastanak tromba.
- Tamna prebojenost urina a svetla prebojenost stolice, gubitak telesne težine, kao i povraćanje

Pročitajte još: "Verovali ili ne, TUMOR je samo nestao": Glumica progovorila o životnoj borbi sa opakom bolešću

Ukoliko laboratorijske analize, tumorski markeri, ultrazvučni pregled stomaka, skener, magnet, pregled krvnih sudova i druge dijagnostičke procedure potvrde prisustvo zloćudnog tumora, pristupa se hirurškom lečenju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas