Oglas
· · Komentari: 0

"Izložen sam VEĆEM RIZIKU nego moja majka": Princ Hari i njegova porodica su suočeni sa velikom bezbednosnom krizom

Princ Hari smatra da je trenutno ugrožen više nego što je bila princeza Dajana

1709298600_Foto-Profimedia-Hari-i-Dajana.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Princ Hari želi da zna ko je odgovoran za smanjenje njegove policijske zaštite dok boravi u Ujedinjenom Kraljevstvu, pokazali su sudski dokumenti o kojima se piše nakon što je juče prema odluci Visokog suda u Londonu izgubio spor na protiv britanske vlade zbog odluke o promeni nivoa njegove lične bezbednosti prilikom poseta domovini. Saznaje se još detalja koji imaju veze sa njegovom majkom princezom Dajanom.

Vojvoda od Saseksa princ Hari potencijalno se suočava sa velikim računom za nadoknadu pravnih troškova poreznih obveznika nakon što je sudija rekao nije dokazano da je smanjenje obezbeđenja bilo nezakonito ili nepošteno.

Hari je tužio Ministarstvo unutrašnjih poslova jer mu se više ne pruža isti nivo zaštite nakon što su on i njegova supruga Megan Markl odustali do dužnosti i napustili Britaniju u januaru 2020.

U jučerašnjoj odluci suda na 52 stranice objavljeno je da je tražio da se zna ko je u vladi odgovoran za odluku, rekavši: "Želeo bih da znam ime te osobe".

Uporedio je opasnosti kojim su izloženi on i njegova porodica sa rizicima sa kojima se suočila njegova majka princeza Dajana pre nego što je stradala u saobraćajnoj nesreći 1997. u Parizu, dok su je jurili paparaci.

Princ Hari je rekao da veruje da je izložen većem riziku da bude povređen nego što je to bila njegova majka, a sve zbog "rasizma i ekstremizma", otkrili su dokumenti Visokog suda.

Vojvoda od Saseka rekao je da njegova porodica stavljena u "položaj, a niko pre 23 godine ne bi voleo da je u tom položaju bila njegova majka Dajana". Rekao je da su to "dodatni slojevi rasizma i ekstremizma" i zatražio da "neko preuzme odgovornost" za ono što bi se moglo dogoditi njegovoj supruzi Megan Markl i njihoovj deci Arčiju i Lilibet.

U dokumentima je navedeno i šta smatra najvećom pretnjom za svoju porodicu ali to nije otkriveno. U spisima se ističe i da je Al Kaida želela njegovo ubistvo.

Stručnjak za privatno obezbeđenje iz Amerike koji sarađuje sa Harijem rekao je Visokom sudu da se Hari osećao ugroženim 2021. u zapadnom Londonu kada je doptuovao zbog dodele Wellchild Awards koje je juče promovisao. Ugroženost su stvorili paparaci koji su ga jurili, piše Daily mail.

Propust je napravljen, kako je rečeno i kada mu je povučena automatska policijska zaštita nakon Samita u Sandrigemu gde se sreo sa Elizabetom Drugom kako bi se raspravilo o Megzitu i potencijalnim drugim opcijama za njega i Megan. Na tom Samitu je odlučeno da nje prihvatljivo da poznati par "polovinu vremena radi za dvor, a ostatak vremena bude slobodan od dužnosti".

Pirnc Hari najavljuje žalbu na odluku Visokog suda u Londonu.

(BlicŽena)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas