Oglas
· · Komentari: 0

KRUNISANJE U ŠKOTSKOJ: Kejt Midlton i princ Vilijam prisustvovali su novoj ceremoniji kralja Čarlsa i Kamile (FOTO)

Kejt je ponela istu haljinu-mantil koju je nosila tokom Božića

1688633952_profimedia-0787493682-Kejt-i-Vilijam.jpg
Foto: profimedia
Oglas

Kako običaji u monarhiji nalažu, nakon krunisanja u engleskoj prestonici, došla je na red i Škotska. Krunisanje kralja i kraljice održano je na specijalnoj ceremonoji u sredu.

Kralj Čarls (74) i Kamila (75) u prisustvu princa i princeze od Velsa, krunisani su katedrali St. Giles, tokom Kraljevske nedelje.

Tokom svečanosti, kralju je prezentovana Počast Škotske- najstarija Kruna dragulja na svetu, a posebno za tu priliku komponovana je nova muzika. Ceremonija je počela povorkom iz zamka Edinburg sa grupom od 100 ljudi, kju je predvodio kaplar kraljevskog puka Škotske.

Honors of Scotland- koki se sastoji od krune, žezla i državnog mača, putovao je automobilom pod vojnom stražom.

Za ovu priliku, kralj, kraljica i princ Vilijam su obukli ogrtače Ordena čička, koji su deo Ordena viteštva- najvišeg 
škotskog reda. Dok se Kejt Midlton pojavila od glave do pete u kraljevsko plavoj, obukavši ponovo haljinu-mantil, koju smo imali prilike da vidimo tokom Božićne službe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)

Ona je obukla salonke u istoj boji, dok je u ruci držala pismo torbu, a na glavi imala fascinator omiljenog dizajnera Filipa Trejsija. Ona je još nosila dobro poznatu bisernu ogrlicu pokojne kraljice Elizabete II.

Nakon službe, u Edinburškom zamku je usledio pozdrav,a ačlanovi kraljevske porodice su posmatrali spektakularni let Crvenih strela, iz palate Holyroodhouse.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas