· · Komentari: 0

SRBIJA OBELEŽAVA JOVANJDAN: Ko sve od poznatih danas slavi Svetog Jovana

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas, 20. januara obeležavaju Svetog Jovana Krstitelja.

1674204179_poznati-koji-slave-svetog-jovana-foto-wikipedia-n-fific-ata-images.jpg
Foto: Vikipedija, ATA images, N. Fifić

Jovanjdan je jedan od praznika posvećenih proroku koji je krstio Isusa Hrista, a to je jedna od najzastupljenijih slava u Srbiji.

I u brojnim domovima poznatih se danas slavi.

Jedna od njih je pevačica Seka Aleksić koja zajedno sa suprugom Veljkom Piljikićem uvek sa posebnom pažnjom obeležava Jovanjdan.

 

I njena koleginica Tanja Savić je takođe na listi svečara.

Foto: Instagram printskrin/tanja_savic_private

Svetog Jovana obeležava i Tanjin saborac iz "Zvezda Granda", Bane Mojićević.

Dvema pevačicama je to devojačka slava. I Tomaševići pevačice Jelene Tomašević takođe su danas među onima koji obeležavaju Svetog Jovana. Isti je slučaj i sa Katarinom Kaćom Grujić Gobeljić.

Foto: Instagram printskrin/katarinagrujic.doll

Na listi su i voditelj Zoran Pejić Peja, porodica Karić, porodica Balašević

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.