· · Komentari: 0
ANĐEOSKI GLAS

Toše Proeski bi danas napunio 41. godinu: Imao je samo JEDNU ŽELJU pred smrt (FOTO)

Pevač Toše Proeski je bio čovek kakav se retko sreće.

1643125816_89116_toseproeski-pevac05032003-1-_f.jpg
Foto: Arhiva Novosti

Legendarni pevač Toše Proeski trgično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine nedaleko od Nove Gradiške, a danas bi proslavio 41. rođendan.

Studirao je pevanje i bio jedan od najboljih studenata, a muzička karijera krenula mu je strelovitim usponom kad je imao tek 15 godina. Iako je tad još bio samo makedonska zvezda, ubrzo se njegova publika brojila u milionima, u svim državama bivše Jugoslavije.

Toše je od oca Nikole nasledio ljubav prema umetnosti. Otac je po zanimanju bio klesar i sledio je svog sina od početka njegove karijere. NJegovu slavu doživljavao je kao nešto najlepše što mu se dogodilo u životu. Nikada nije tvrdio da će Toše dostići vrh, jednostavno je govorio 'ovo je Božje dete'.

Pročitajte još: "Pevao sam mami na SAMRTI": Emotivna ispovest Željka Samardžića o majci od koje je nasledio TALENAT

- Kao dete želeo je da bude doktor, ali kasnije je muzika ušla u njegov život - rekao je svojevremeno otac.

U svom poslednjem intervjuu za makedonsku televiziju, Toše je otvorio dušu. Objasnio je da najviše koncerata i nastupa ima u Hrvatskoj. Na svakom koncertu, priznao je, imao je svoj mali ritual. Tada bi javno pozdravio mamu, tatu i prijatelje.

- Želeo bih da se malo trgnem od svega, ali ne mogu. Mašinerija me je stavila, kako to kažu, u 'bubanj' i gotovo. Nema povratka. Tražim povratak od svakodnevnih intervjua, od šminkanja, od skidanja šminke, pakovanja. Svega mi je 'do ovde' Smeta mi sve. Želim, a ne mogu otići na večeru ili prodavnicu - otkrio je tada.

Za mnoge je već tada izgledao iscrpljeno, a neki su otišli i korak dalje te pisali kako je pevač tog dana i naslutio tragediju.

BONUS VIDEO: 

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.