Oglas
· · Komentari: 0

ŽENA SA OSMEHOM OD MILION DOLARA DANAS SLAVI ROĐENDAN! Čuvena glumica nije ostarila ni dan

Čuvena holivudska glumica Džulija Roberts danas slavi 56. rođendan, ali se na njoj godine uopšte ne vide.

1698486736_123123.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Džuliju Roberts su proglasili za najlepšu ženu na svetu rekordnih pet puta, a jedno vreme bila je najplaćenija glumica u Holivudu.

Džulija Roberts je jedna od najvećih slavnih ličnosti svoje generacije. Glumila je u mnogim hvaljenim filmskim ostvarenjima i osvojila brojne nagrade tokom karijere.

Svetsku slavu je stekla 1990, zahvaljujući glavnoj ulozi u drami "Zgodna žena", a kasnije i ulogama u romantičnim komedijama. Najpoznatije od njih su "Venčanje mog najboljeg druga", "Ja u ljubav verujem" i "Odbegla mlada".

Za ulogu u drami "Erin Brokovič" iz 2000. godine, dobila je Zlatni globus, nagradu BAFTA i Oskara za najbolju glavnu glumicu.

Nakon ovog filma njena karijera stagnira, da bi 2010. godine dobila novi polet s komercijalno uspešnom romantičnom dramom "Jedi moli voli". Zarada od njenih filmova iznosi oko 2.400.000.000 dolara, što je čini jednom od finansijski najuspešnijih glumica svih vremena.

Slavna glumica danas proslavlja 56. rođendan. Deluje vrlo mladoliko i pobornik je prirodnog izgleda. 

Postoje i neke manje poznate činjenice o njoj, za koje javnost manje zna:

Ona je ambasador UNICEF-a

Džulija radi sa UNICEF-om dugi niz godina, kao ambasador dobre volje.

Godine 1995. otputovala je na Haiti da poseti programe za decu u siromaštvu i od tada se stalno bavi humanitarnim radom.

Dobri prijatelji su joj Džordž Kluni i Opra Vinfri

Tokom snimanja filma "Ocean’s Tvelve" (2004), Džulija je rekla za "Vanity Fair" da su se Džordž Kluni i ona zbližili jer je on preuzeo brižnu ulogu kada je otkrila da je trudna sa blizancima.

Od tada je njihovo prijateljstvo samo raslo, a danas su najbolji prijatelji.

Voditeljka Opra Vinfri i Džulija su takođe bliske prijateljice godinama.

- U toj ženi sam stekla doživotnog prijatelja. Mislim da je ona jedan od vrhunaca čovečanstva. Srećna sam što mi je drugarica - rekla je Džulija.

Borac je za očuvanje planete

Džulija je tokom svoje karijere zagovarala mnoge ekološke inicijative, posebno inicijativu za čist vazduh.

Godine 2006. govorila je u znak podrške inicijativi koja ima za cilj da obezbedi sredstva za istraživanje za razvoj čistijih izvora energije i smanjenje zavisnosti od nafte, prenosi "Mindfood".

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas