Oglas
· · Komentari: 0
GURMANSKA TAJNA

Jednostavno je: aromatizovana svinjska REBRA iz rerne

Zamislite se da li ima nešto lepše nego zamastiti se lepljivim rebarcima, posebno ako su aromatična, sočna i ukusna poput ovih za koje vam donosimo recept

rebra.jpg
Foto: Novosti magazin
Oglas

Jednostavno, ukusno i aromatično! Ovako istinsku gurmani ocenjuju svinjska rebra pripremljena na ovaj način, dok će ukućani prste polizati uživajući u njihovom ukusu.

Ipak, ovim pridevima ni na koji način ne može se dočarati istinski ukus rebarca. Ako pripremite ova sočna pečena rebra, aromatizirana medom i ljutim kečapom, shvatiti ćete zašto!

Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara

Potrebno:

  • 1 kilogram svinjskih rebara
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 glavica crnog luka
  • Svež đumbir, komad veličine prsta 
  • 300 mililitara kokošjeg bujon 
  • 100 mililitara belog vina
  • Malo balzamiko sirćeta
  • 4 kašike meda
  • 50 milililtara soya sosa
  • Nekoliko zrna crnog bibera
  • Chili
  • Kadulja
  • Majčina dušica

Priprema:

Skinite masne naslage sa rebara, posolite i pobiretite meso. Luk isecite na kolutiće, a đumbir i beli luk na listiće.

Služite ih uz krompiriće i zelenu salatu.

Za to vreme, na šporetu zagrejte aluminijumsku foliju za pečenje nakon što u nju položite meso. Ovaj postupak preporučuje se zbog činjenice da će na taj način sav ukus dobijen prženjem ostati u posudi zajedno sa mesom.


Foto: Novosti magazin

Kad ste dobro uvili meso u foliju sa svih strana, u foliju dodajte narezan beli luk, đumbir i iseckan crni luk. Dodajte topli bujon, vino, sirće, soya sos, med i začine.

Pročitajte još: Savršen recept za uskršnju pogaču!

Ovako spakovano meso sa svim sastojcima u aluminijumskoj foliji prebacite u pleh i ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite pola sata i potom okrenite rebra na drugu stranu. Pecite ih pola sata na drugoj strani.

Rebra su u ovom trenutku već tamna i lepljiva, a luk je karameliziran. Ako želite jaču karamelizaciju, možete još kratko dovršiti postupak na ringli.

Služite uz mlade krompiriće i svežu zelenu salatu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas