Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Da li ste probali KEFIR? Evo zašto ga nazivaju NAJBOLJIM PROBIOTIKOM

Kefir je napitak koji čini kombinacija kvasca i dobrih bakterija, koje su neophodne našem stomaku

1617310763_Depositphotos_173078986_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Kefir je lekoviti napitak, kombinacija kvasca i bakterija, koje nazivaju i "kefirna zrnca" i hrane se i razmnožavaju u mleku bez roka trajanja. Ta kombinacija sastojaka ovaj napitak čini najboljim probiotikom, koji se već vekovima koristi za bolje funkcionisanje stomaka i creva.

Probiotici u kefiru su "dobre bakterije" slične onima koje se prirodno nalaze u probavnom sistemu

Promena: KETO dijeta: Pet OMILJENIH namirnica koje možete jesti tokom ovog režima ishrane

On potiče sa područja Kavkaza, regije na granici Azije i Evrope. Danas su najveći proizvođači kefira na svetu Poljska i Rusija, kao i Švedska, Norveška, Finska i NemačkaKefir se od svojih početaka do danas najčešće proizvodi od kravljeg, kozjeg ili ovčjeg mleka. Međutim, može se proizvesti i sa biljnim napitcima kao što su kokosovo, sojino i pirinčano mleko.

Pročitajte još: Ekspres dijeta: Smršajte 5 kilograma za 3 dana uz pomoć TUNE

Probiotici u kefiru su "dobre bakterije" slične onima koje se prirodno nalaze u probavnom sistemu. To znači da je kefir dobar za zdravlje creva jer podupire i pomaže u procesu povećavanja zdravih bakterija i sprečava rast štetnih bakterija. Kefir takođe može biti koristan osobama koje često uzimaju antibiotike jer će pomoći u obnovi dobrih bakterija, a može pomoći i kod probavnih problema.

Pročitajte još: Spremite jelo kao Gvinet Paltrou: Kako se hrani poznata glumica?

Kefir je i dobar izvor hranljivih sastojaka. Šoljica običnog kefira sadrži samo 110 kalorija, a bogata je fosforom, kalcijumom, vitaminom B12, riboflavinom, magnezijumom i vitaminom D.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas