Oglas
· · Komentari: 0
MAGNEZIJUM

Devojčice koje redovno unose ovaj mineral imaju JAČE kosti

Istraživanje je obavio Jejl na devojčicama do 14 godina.

1608625169_Depositphotos_10730699_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Da bi ispitao uticaj magnezijuma na kosti kod zdrave populacije, tim lekara sa Univeryiteta Jejl obavio je istraživanje na grupi od 44 devojčice, uzrasta od osam do 14 godina, od kojih je polovina tokom godinu dana dobijala 300 dodatnih miligrama magnezijuma dnevno, dok je drugoj polovini dobijala placebo.

Pročitajte još: Želite ČIST VAZDUH u svome domu? Ovu biljku morate odmah nabaviti

Sve izabrane devojčice pre istraživanja nisu imale dovoljan unos magnezijuma - on je bio ispod 220 mg dnevno, dok je preporučena dnevna količina tog minerala za devojčice od osam do 13 godina 240 mg, a za one od 14 do 18 godina 360 mg dnevno.

Pročitajte još: Suzana Ban upozorava: Jupiter i Saturn su najavili NOVI SVET, pripremite za novo doba

Po isteku jednogodišnje studije, devojčice koje su dobijale dopunski magnezijum imale su znatno veći sadržaj koštanih minerala u kostima karlice, u odnosu na one koje su primale placebo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas