Oglas
· · Komentari: 0
USKRŠNJA TRPEZA

Kako da uz pomoć KUPUSA i SODE dobijete kraljevsku boju jaja: Bez trunke hemije, rezultati su FANTASTIČNI (VIDEO)

Neka vaša jaja za Uskrs pucaju od zdravlja!

1618054979_jaja.JPG
Foto: YoutubePrintscreen/Bokina kuhinja
Oglas

Ukoliko niste pobornik veštačkih boja i želite da vaša jaja za Uskrs budu čista, prirodna, mnoge namirnice iz kuhinje pomoći će vam da dobijete željene boje uz pomoć kojih će vaša jaja izgledati prelepo i zdravo.

Za crvenu boju je poznato da se dobija od lukovine, ljubičasta od cvekle, narandžasta od šargarepe, a vi želite plavu? Nikakav problem, trk u kuhinju i uzmite crveni (ljubičasti) kupus, malo sode bikarbone i malo sirćeta.

CRVENA boja bez trunke HEMIJE: 4 kašike mlevene paprike i sok od višnje učiniće ČUDO!

Uz pomoć ovih namirnica, dobićete dve nijanse plave boje, kraljevsku i pastelnu, bez trunke hemikalija i veštačkih boja, a evo i kako:

Postupak: Manju glavicu crvenog kupusa iseći na veće komade, staviti u dublji lonac, preliti sa 500 ml vode i staviti da se kuva 35-40 minuta na tihoj vatri. Brzo će početi da pušta plavu boju.

Jaja skuvajte posebno sa malo soli.

Skuvani kupus ostavite da se potpuno ohladi.

Vodu od kupusa procedite, pa podelite u dve posude. U jednu posudu dodajte četiri kašike sirćeta, a u drugu kašiku sode bikarbone. U jednoj posudi imaćete ljubičastu tečnost, a u drugoj tamno plavu. LJubičasta daje divnu kraljevskoplavu nijansu, a plava pastelnu. 

Jedna glavica kupusa dovoljna je za farbanje do 30 jaja. Najbolje je koristiti bela jaja, jer boja lepše ispada.

Potapajte jaja u boju tako da budu skroz pokrivena tećnošću (ili prelivajte pomoću kašike i okrećite povremeno). Možete ostaviti da stoji oko pola sata - što duže jaja stoje u boji, nijansa će biti intenzivnija.

Napomena: Važno je da se jaja prirodno osuše na papirnom ubrusu nakon vađenja iz boje. Nemojte ih brisati jer možete da skinete deo boje dok je još vlažna. Mokar ubrus menjajte suvim sve dok se jaja potpuno ne osuše.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas