· · Komentari: 0
SAVET

Koja strana aluminijumske folije je bolja: Mat ili sjajna?

Svako pakovanje folije ima sjajnu i mat stranu koju svako koristi na različit način.

1615465113_Depositphotos_73978521_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Teorija o upotrebi aluminijumske folije u kuhinji kod svakoga je drugačija. Zagovornici pripremanja hrane na sjajnoj strani reći će da reflektuje više toplote, pa jelo na kraju ima hrskaviju koricu, dok oni koji preferiraju kuvanje na mat strani smatraju kako ona bolje provodi toplotu i stvara ujednačenu površinu za pečenje.

Pročitajte još: Ovo će vam promeniti život: Kako pravilno otkinuti foliju (VIDEO)

Istina je da aluminijumska folija nema pravu i krivu stranu i na koji god način je koristite, ustvari ste u pravu.

Razlika u "finišu" stvar je proizvodnje, objašnjavaju stručnjaci iz američkih Reynolds Kitchens koji već 70 godina proizvode sve što vam je ikada trebalo u kuhinji. Folija se kod proizvodnje "valja" u slojevima. To je proces u kom se folija pomoću topline i zatezanja dovodi do željene debljine.

Pročitajte još: Tresete SLANIK da bi posolili hranu: Ne blamirajte se i pogledajte kako se PRAVILNO koristi (VIDEO)

Dva sloja folije obrađuju se u isto vreme kako ne bi došlo do pucanja. Na mestima gde jedan sloj folije dotiče drugi nastaje mat strana. A sjajna strana nastaje na mestima koja nisu u doticaju. Osim u kuhinji, možete je upotrebljavati i u ostaku doma na različite načine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.