· · Komentari: 0
ZABLUDE

Mitovi koji usporavaju gubljenje kilograma

Po mišljenju trenera ovo su neke od glavnih zabluda.

1606862440_Depositphotos_63675753_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Bez obzira da li ste potpuni početnik u vežbanju ili strastveni ljubitelj teretane, gubljenje kilograma je na vrhu liste fitnes ciljeva. 

Iako je gubitak masnog tkiva možda glavni prioritet, to može biti i jedna od najtežih stvari za postizanje. Uz obilje mišljenja i dezinformacija koje se dele na internetu, lako je izgubiti masno tkivo na pogrešan način. 

Pročitajte još: Dijeta koju ćete obožavati: Unosite negativne kalorije i mršavite

Fitnes trener Stiven V. da bi pomogao onima koji traže istinu u skidanju kilograma otkriva nekoliko mitova u gubitku kilograma:

1. Mit: Mršavite samo vežbanjem

Naravno da se ne može poreći efikasnost vežbi za celokupno zdravlje, ali istraživanja pokazuju da se gubitak kilograma ne može postići samo vežbanjem.

Pročitajte još: Najlakša dijeta na svetu: Jedite prema ovom RASPOREDU i OSLABITE 12 kilograma!

Ako se hranite nezdravo, a trenirate, vežbe u tom slučaju neće biti efikasne. Najnovije istraživanje otkriva da 80% gubitka masti zavisi od dobre dijete.

2. Mit: Masnoća vas goji

Ovo je veoma česta zabluda, kako u fitnes industriji tako i među ljudima. Iako deluje da gubitak masti dovodi do gubitka kilograma, mnoštvo studija dokazuju drugačije.

Pročitajte još: Želite da SMRŠATE? Najpre ukrotite želju za ŠEĆEROM, a evo i kako

Pod uslovom da jedete u preporučenom kalorijskom osegu, dijete koje sadrže visok nivo masti nisu povezane sa povećanim nivoom telesne masti. 

Neka masna hrana poput avokada i tamne čokolade je zapravo vrlo dobra za vas. 

3. Mit: Gubitak kilograma je spor proces

Da biste imali pozitivan učinak i da biste promenili živote navike, s vremenom morate postati dosledni.

Pročitajte još: Verovali ili ne: Ravan stomak za samo jedan dan?

Istraživanja pokazuju da će oni koji izgube značajnu količinu kilograma tokom prve dve do četiri nedelje verovatno tu kilažu i zadržati duži vremenski period.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.