· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

NJeno visočanstvo: DAMSKO PECIVO! Jednostavan recept za mekano, vazdušasto i ukusno pecivo (FOTO/VIDEO)

Damsko pecivo je pravo zadovoljstvo za sve koji vole fina peciva.

1627799751_NASLOVNA-KIFLICE.jpg
Foto: Bakina kuhinja

U bakinoj kuhinji danas se prema najfinijne damsko pecivo.

Ukoliko volite mekaana, vazdušasta i ukusna peciva, ovaj recept je idealan za vas. Lako se sprema, a ukus će vas oduševiti.

Pročitajte još: Ko bi odoleo ovom desertu: SLATKA SARMA gotova za 15 MINUTA (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

550 grama brašna
300 ml mleka
15 grama kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 kašika maslinovog ulja
100 g maslaca
džem od kajsija

Ukoliko želite slanu varijantu damskog peciva, umesto džema od kasjija koristite sir.

Priprema:

Izmrviti kvasac u vanglicu, dodati malo mlakog mleka i ostaviti da zapeni. Potom dodati ostatak mleka, šećer, ulje i brašno.

Foto: Bakina kuhinja

Pripremljeno testo umotati i preklopiti još jednom. Ostaviti da odstoji.

Foto: Bakina kuhinja

Naraslo testo razvući u manje kvadrate i zaseći na dva susedna ugla. U sredinu staviti džem pa sečene uglove preklotiti na suprotne strane. 

Foto: Bakina kuhinja

Ostaviti pecivo u tepsiji da odstoji, pa ga po želji premazati žumancetom.

Foto: Bakina kuhinja

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni oko 25 min.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.