Oglas
· · Komentari: 0
SPISAK

OPREZ: Deset javnih mesta i predmeta sa najviše bakterija

Redovna upozorenja stručnjaka o važnosti pranja ruku treba shvatiti ozbiljno.

1611234004_Depositphotos_360189522_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

I u redovnim okolnostima neophodno je da vodite računa o higijeni i o tome šta dodirujete. Globalna pandemija korona virusa samo je još više doprinela povećanju te svesti kod ljudi. A ono što morate znati jesu mesta odakle vreba najveća zaraza.

Pročitajte još: Mislite da su ove tačke oko očiju bubuljice: Istina je potpuno drugačija i evo zašto ne smete nikako da ih dirate

Naime, postoje mesta koja svakodnevno dodiruje veliki broj ljudi, a mnogi od njih nosioci su određenog tipa bakterija koji mogu prouzrokovati određene zdravstvene probleme. 

Ako ste npr. prehlađeni, a kinuli ste i pritom usta zaštitili rukom kojom ste potom dirali rukohvat, osoba koja se nakon toga primi za njega "preuzeće" vaše bakterije i postoji realna mogućnost da i ona razvije prehladu. 

Pročitajte još: Naučnica poručuje: Kovid može da postane sezonska bolest, a to zavisi od jedne stvari

Brojna istraživanja dokazala su da određena javna mesta nose najviše bakterija, pa bi trebalo da operemo ruke nakon što dođemo u dodir s njima. 

1. Rukohvati stepenica 

Foto: Depozit

2. Dugmad u liftovima 

3. Ručke na korpama u prodavnicama 

4. Jelovnici u restoranima 

5. Novac 

6. Prekidači za svetlo 

7. Posudice za so i biber u restoranima 

8. Bankomati 

9. Sprave za vežbanje u teretani 

10. Česme 

Pročitajte još: Muči vas UPORAN KAŠALJ? Napravite lekoviti sirup sa ZAČINOM iz kuhinje

Savet:

Naravno da ćete često naići na situaciju u kojoj nije moguće oprati ruke odmah nakon dodira s ovim mestima.

Tada se možete zaštiti korišćenjem gela za dezinfekciju ruku, a ako ne volite da koristite takve proizvode onda jednostavno izbegavajte da dodirujete lice rukama.

Izbegavanjem trljanja očiju, nosa i uopšte prinošenjem ruku ustima smanjujemo mogućnost unošenja bakterija u organizam.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas