Oglas
· · Komentari: 0
BOŽIĆ

Rusi nemaju Deda Mraza, već Božić Batu: Evo gde živi i šta radi Ded Moroz!

Da li ste znali da Rusi imaju svog, pravoslavnog Deda Mraza koji ima i svoje selo?

Oglas

Do Velikog Ustjuga najlepše je stići vozom, a karta za ovo malo selo severno od Moskve kupuje se godinu dana unapred. Jer, u Velikom Ustjugu živi - Ded Moroz.

Pročitajte još: Na ovom ostrvu nema virusa korona, a nude zanimljive poslove (FOTO)

Dvojica Deda Mrazova?!
Još uvek traje "rat" između FInaca i Rusa - čiji je Deda Mraz pravi! Nedavno je usledilo primirje, pa su se ova dva Deda Mraza - srela!

Veliki Ustjug je otvoren tokom čitave godine, ali najveća gužva vlada uoči Nove Godine i, naravno, Božića. Ruski Ded Moroz je, ustvari, Božić Bata.

Do Velikog Ustjuga stiže se "polar ekspresom"

Do Velikog Ustjuga se stiže svim prevoznim sredstvima, ali Ruske železnice u decembru organizuju seriju vožnji "polar ekspresom" koji je osmišljen samo za decu.

Kuća Foto: Youtube/ screenshot  Pervый kanal

Ruski Deda Mraz se razlikuje od finskog koji živi u Rovanijemiju. Obojica imaju bradu, ali je odežda Ded Moroza drugačiije ukrašena u tradicionalnom ruskom stilu.

Pročitajt još: U ovoj zemlji se nijedan SRBIN nije zarazio! Bez vize i takse, Srbi vi ste kod nas UVEK dobrodošli!

Ded Moroz je, ustvari, Božić Bata koji je u Rusiji oduvek postojao. U vreme SSSR vlast je podsticala popularnost Deda Mraza kako bi ga slavila sva deca, bez obzira na veru i naciju. Međutim, sada se vratio Ded Moroz, a njegovo selo je, praktično, rusko etno selo.

Ded Morotova kuća je rusko etno-selo.
Želje Foto: Youtube/ screenshot  Pervый kanal

Ded Moroz dočekuje decu, prima pisma i ispunjava želje, ali živi kao što se živelo u carskoj Rusiji. Roditelji koji dovedu decu u Veliki Ustjug mogu da im pokažu rusku tradiciju: piju ivan-čaj tokom ruske cermonije ispijanja, jedu slatko od šišarki, prošetaju kroz tradicionalno domaćinstvo.

Jelka je urkašena likovima iz ruskih bajki...

Takođe, Ded Morozova jelka je okićena ukrasima koje simbolizuju ruske bajke.

Pročitajte još: OTKRIVAMO! Slobodan Milošević spasio CRKVU U RUSIJI, zbog toga oni danas pišu Ujedinjenim nacijama

Pošto je Veliki Ustjug blizu kosmičkog centra Ded Moroz često učestvuje u božićnim paradama sa kosmonautima, a jedan deo naselja je posvećen tome kako su kosmonauti u vaseljeni proslavljali novogodišnje praznike.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas