· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Ukus detinjstva: Recept za posne VANILICE sa orasima (FOTO/VIDEO)

Možemo već danas da ih spremimo.

1606982941_433.png
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  •  100 gr posnog margarina
  • 250-300 gr brašna
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr mlevenog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo
  • korica limuna
  • malo džema
  • prah šećer za  posipanje i vanilica

Priprema:
 
Umutiti margarin sa prah šećerom (100 gr.) penasto. Dodati brašno sa praskom za pecivo (meni je otišlo 250 gr. brašna). Zatim dodati orahe, koricu limuna i vanilin šećer. 

Pročitajte još: Napravite najzdraviju TURŠIJU: Beli luk u jabukovom sirćetu (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Zamesiti testo da bude glatko. 

Foto: Privatna arhiva

Razviti oklagijom za pola cm i vaditi čašicom za rakiju male krugove i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Pročitajte još: SAVETI ZLATA VREDNI: Baka Jelena otkriva kako da sačuvate hranu koju kupite (VIDEO)

Foto: Privatna athiva

 Peći na 170-180 stepeni C oko 15 min. Vanilice su malo tamnije zato što sadrže orahe. Svaku vanilicu premažite tanko džemom i uvaljajte u prah šećer  zamirisan vanilom. Ređajte u kutiju. Ako pravite za slavu napravite neki dan ranije. Što duže stoje mekše su i ukusnije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.