· · Komentari: 0
FILMSKO OSTVARENJE

Veliki spektakl stiže na jesen: Žarko Laušević kao Jovan Jovanović Zmaj

Novo ostvarenje Darka Bajića, koje govori o oslobađanju Vojvodine, od septembra bi trebalo da se nađe na bioskopskom platnu.

zarko-lausevic.jpg
Youtube/PRVA TV

Priča prati pokret Svetozara Miletića,  srpskog prosvetitelja koji se tokom 19. veka sa svojim naslednicima borio za oslobođenje Vojvodine i prisajedinjenje Srbiji.


Pročitajte još: Legendarni Geri Kuper je u filmu ovekovečio slavni događaj iz Prvog svetskog rata, a oružje koje koristi niko nije primetio

"Ovaj spektakl, film o Svetozaru Miletiću u stvari je jedan moj put do mašte i put do istorije, a i sa druge strane put do otkrivanja svega onoga što se stvarno desilo… Ono što mogu da poručim gledaocima jeste da će pored ove doze istorije, da se ne uplaše od toga, imati jednu izuzetno interesantnu melodramu sa velikim brojem sjajnih, zaista najboljih glumaca koje ova zemlja ima", rekao je Darko Bajić, režiser.

Film "Svetozar Miletić" je od oktobra prošle godine sniman tokom sedam nedelja u Beogradu, Somboru, Subotici, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, ali i u Budimpešti. 

Pročitajte još: Serija TAJKUN obara rekorde gledanosti

Glavne uloge pripale su LJubomiru Bandoviću, Katarini Žutić i Nikoli Ristanovskom, a u filmu će se kao stariji Jaša Tomić i Jovan Jovanović Zmaj pojaviti i Andrija Kuzmanović i Žarko Laušević.

Premijera filma bila je zakazana za maj ove godine, ali je pomerena zbog vanrednog stanja koje je uvedeno u našoj zemlji. Ukoliko korona virus ne poremeti planove i ne potraje još dugo, veliko ostvareenje Darka Bajića, gledaoci će imati prilike da vide na velikom bioskopskom platnu širom Srbije u septembru 2020. godine.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.