· · Komentari: 0

Obećanja koja morate dati sebi u 2023. godini: Ostavite PROŠLOST tamo gde joj je i mesto

Nova godina je novi početak

1673869447_Foto-Shutterstock-obecanja.jpg
Foto: Shutterstok

Na početku godine je važno da usvojite optimizam i pozitivne misli, postanete svesni toga šta želite da postignete, a koje negativne stvari želite da izbacite iz svog života. Važno je da postanete svesni svojih mogućnosti, sposobnosti, da se povežete sa sobom i budete nežniji prema sebi kada je to potrebno.

Nova godina je novi početak, pa hajde da sebi obećamo na početku 2023. sledećih 9 važnih stvari:

Obećajte da nećete dozvoliti da vaša prošlost odredi vašu sadašnjost i budućnost. Prošlost se ne može promeniti ili vratiti, prestanite da je živite. Ostavite prošlost tamo gde joj je mesto.

Obećajte sebi da ćete preuzeti punu odgovornost za svoj život. Nemojte živeti u snu da će neko doći i rešiti sve probleme umesto vas. Kvalitet vašeg života zavisi samo od vas.

Obećajte da ćete poslušati svoje želje. Ne stavljajte svoje želje i potrebe na kraj liste. LJubav je povezana sa žrtvom i brigom prema ljudima koje volimo, ali to ne znači da u potpunosti treba da zaboravimo na sebe.

Obećajte da nećete odbiti mogućnosti koje vam život pruža. Nemojte reći "ne" bez razmišljanja, probajte, iskoristite šansu!

Pročitajte još: Odgovorite na ŠEST PITANJA pre nego što izaberete ime za dete: Potvrdite izbor

Obećajte da nećete težiti da ostvarite tuđi san. Slušajte sebe, jeste li sigurni da idete baš ka svom snu? Da li je to upravo ono što želite? Ili možda vaša porodica ovo želi od vas, na primer?!

Obećajte da ćete raskinuti sa ljudima koji vas iznova povređuju i sabotiraju. To mogu biti nezdravi ljubavniodnos ili toksični "prijatelj". Prestanite da tolerišete neprimereno ponašanje prema sebi.

Obećajte da nećete dozvoliti da neuspesi ili greške utiču na to kako se osećate prema sebi. Svi greše i to je u redu. Nemojte kriviti i grditi sebe za svaku grešku. Naučite da tretirate neuspehe kao životne lekcije iz kojih možete učiti.

Obećajte sebi da ćete izaći iz svoje zonekomfora. U zoni komfora je dobro, ali tamo nema razvoja. Da, biće zastrašujuće i neobično, ali da biste postigli izvanredne rezultate, morate razmišljati šire.

Obećajte da ćete više vremena posvetiti brizi o svom mentalnomzdravlju i samousavršavanju. Nema potrebe da postanete "savršeni" ili da težite da budete "bolji od nekog drugog". Svaki dan treba da se trudite da budete bolji od sebe juče.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.