Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJA

Da li nas plakanje čini srećnijim?

Kada se dobro isplačemo, obično se kaže da će se nakon toga dogoditi nešto lepo

1605805382_plakanje.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Naučnici iz Holandije, došli su do saznanja, da ukoliko se dobro isplačemo, to zapravo može da nam podigne raspoloženje.

Pročitajte još: Koja je to zemlja uvela obavezu SPAVANJA NA POSLU?

U ovoj studiji učestvovalo je 60 žena, koje su gledale filmove "Hači" i "Život je lep", čak njih 32 nije zaplakalo, dok je drugih 28, pustilo suzu. Posle ovog eksperimenta, praćeno je njihovo raspoloženje u različitim vremenskim razmacima.

Naučnici su došli do zaljučka da oni koji nisu plakali, nisu imali nikakvu promenu raspoloženja nakon filma, dok su osobe koje su plakalae, prošle kroz razne emocije. Nakon dvadeset minuta, oni koji su plakali nisu više bili tužni i opisali su da se osećaju “normalno”, a 90 minuta kasnije, raspoloženje im se popravilo i postali su vedriji.

Foto: despositos

Stručnjaci se slažu da se plakanjem oslobađa nakupljena tenzija i da to doprinosi boljem raspoloženju.

                                   Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas