Oglas
· · Komentari: 0
ŽIVOTNE PRIČE

JEZIVO! Starica u zapadnoj SRBIJI živela sa LEGLOM ZMIJA, a toga nije bila svesna (VIDEO)

Poznati zmijolovac Arsenije Hadži Basur iz Užica imao je još jednu neobičnu akciju.

1633359931_zmije.png
Foto: YouTubeScreenshot/OGLASNATABLA
Oglas

Život naših baka može biti izuzetno nezgodan, posebno ukoliko se u njihovoj samoći i skromnim domovima pojave nepoznavni gosti. Naime, sa takvim problemom susrela se jedna baka Mira, koja živi u kući u Užicu, u gradskom naselju kada je shvatila da u svom domu ima životinje od kojih se svi grozimo i koje su opasne po život - zmije! 

Na svu sreću, stvar je lako i brzo rešena uz pomoć lokalnog zmijelovca Arsenija Hadži Basura, koji se sa sličnim problemima već ranije susretao, ali nije očekivao da na drugom spratu porodične kuće pronađe leglo sa čak devet zmija.

- Ovo je stvarno začuđujuće. Ovoliki broj zmija, pogotovu što su kod baka Mire higijenski uslovi u kući perfektni. Uređenost teritorije (dvorišta) je u najnormalnijim uslovima. Zmija je dosta ranije ušla u sobu i izlegla se, na taj način su se zmije pojavile u tolik broju! Zmije su male i ima ih devet - objasnio je zmijolovac za lokalni online portal Užice - oglasna tabla.

Kako je objasnio, kuće koje se nalaze na periferiji grada dosta su izloženije posetama zmija zbog njihove blizine sa prirodom. On savetuje da u takvim slučajevima i naravno u seoskim područjima gde postoji verovatnoća da se zmija uvuče u kuću,  ulazna vrata budu uvek zatvorena, a gde ima male dece da se na vrata stave automatski zatvarači.

Pročitajte još: "Lakše ostavila MUŽA od CIGARA": Odgovor Nataše Bekvalac na opasku jednog momka je URNEBESAN (FOTO)

- Na prozore koji su niži od pola metra, obavezno stavljati mrežice. Isto tako nije poželjno da se stabla nadvijaju nad terase pa čak šta više i nad krovove kuća.  I naravno to što uvek savetujem je uređenost dvorišta, kao i higijenski uslovi u kućama, stanovima, poslovnim prostorima, magacinima… Što je do čoveka on treba da uradi,  sve je ostalo u Božijim rukama, tako da je najbitnije sprovesti preventivne mere – savetuje Arsenije Hadži Basur oficijelni zmijelovac Zlatiborskog okruga koji se između ostalog bavi i uklanjanjem gnezda stršljenova, osinjaka...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas