Oglas
· · Komentari: 0

KUHINJSKE TAJNE: Da sunđer za sudove duže traje uradite OVO

Pretpostavljamo da tokom pranja sudova deterdžentom i sunđer kojim ih peremo se čisti, međutim, na njemu i u njemu ostaje mnogo bakterija i ostataka hrane, koju ni ne vidimo, a i te kako mogu da nam ugroze zdravlje

1654333551_1volodymyr-hryshchenko-WU9dA3C4R28-unsplash.jpg
Photo: Unsplash
Oglas

Zato se savetuje menjanje ovih sunđera na svake dve nedelje, bez obzira na to da li vam i dalje deluju kao novi. Međutim, postoji način da mu "produžite život" za još toliko.

Prema nedavno sprovedenom istraživanju, 99 odsto bakterija uklonićete iz sunđera ako ga stavite u mikrotalasnu rernu na najjaču temperaturu, tokom 90 sekundi. Ovo važi za sve suneđere koji u sebi ne sadrže metal, jer njih ne smete da ubacujete u mikrotalasnu.  U pomenutom istraživanju navode da se na ovaj način ubija čak i uporna ešerihija koli.

Postupak je jednostavan - pokvasite sunđer, stavite ga u mikrotalasnu rernu, uključite je na maksimalnu snagu i ostavite ga tako 90 sekundi.

Photo: Unsplash

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

Drugi izvori, pak, poručuju da sunđer možete oprati i u mašini za sudove, posle čega bi trebalo dobro da ga osušite pre naredne upotrebe. Ako ne želite da isprobavate ove trikove, imajte na umu da je važno da nakon svakog pranja sudova sunđer isperete mlakom vodom i ostavite ga da se osuši, jer ako ostane u vlažnoj sudoperi ili vodi, u njemu će se brže razmnožiti bakterije.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas