· · Komentari: 0
EMOCIJE

MUŠKARCI su emotivniji od ŽENA, ali ne u ljubavi!

Svaka treća osoba na poslu krije emocije iza lažnog osmeha, a muškarci su u tome šampioni.

Depositphotos_168590042_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Istraživanje obavljeno na britanskom univerzitetu Anglija Raskin pokazalo je da su muškarci emotivniji na poslu od žena, a da su one sklonije stresu.

Pročitajte još: Šta se desi ako upadnete u bračnu krizu? Postoje REŠENJA, a jedno vam se neće dopasti

Pripadnici jačeg pola ulažu više emocija u poslovne projekte i osećaju se loše ako nisu ispoštovali rok ili su premašili budžet firme. Dvaput više ih pogađaju kritike na radnom mestu, osećaju se uznemireno ako se njihove ideje i inicijative ignorišu ili odbace, a čak 43 odsto njih zbog toga negoduje.

Muškarca dva puta više pogađa kritika na poslu i daju otkaz ako stvari ne idu kako treba.

Vođeni emocijama, spremni su i na drastične korake - da daju otkaz ako se stvari ne odvijaju kako su zamislili. Ukoliko ih drugi ne slušaju, muškarci to povezuju sa nedostatkom autoriteta ili statusom u firmi. Doktor Teri Simpkin sa ovog univerziteta ističe da su emocije i moć neraskidivo povezane.

Pročitajte još: Ako muškarca često boli glava - to nema veze sa seksom, a žene će biti BESNE kad saznaju razlog

Istraživanje je pokazalo da svaka treća osoba na poslu krije emocije iza veštačkog osmeha. Čak 30 odsto šefova smatra da je pokazivanje emocija na poslu slabost, a 51 procenat je uverenja da ne bi trebalo iskazivati bilo kakva osećanja.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.