Oglas
· · Komentari: 0

Ne štedite na zagrljajima, oni su BESPLATNI A PUNO VREDE: Danas je MEĐUNARODNI DAN ZAGRLJAJA, ŠTA ČEKATE?

21. januara, obeležava se Međunarodni dan zagrljaja

1674287216_shutterstock_1194399616-zagrljaji-naslovna.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Međunarodni dan zagrljaja je godišnji praznik ozvaničen 1986. godine u Mičigenu.
Stručnjaci tvrde kako nam pet do šest zagrljaja dnevno može učiniti život dužim i lepšim. Da grljenje ima u najmanju ruku lekovita svojstva, potvrđuju i reči psihološkinje Virdžinije Satir kako je čoveku potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživeo, osam zagrljaja dnevno treba nam da bismo se održali, a dvanaest zagrljaja na dan da bismo napredovali. Ali, ko još veruje slepo u računicu zagrljaja...pratite svoj osećaj, i uradite kada je vama to potrebno, ili kada osetite da je nekom drugom potrebno!

Pročitajte još: Četiri namirnica za bolji SAN: Idealne za večeru tokom zimskih meseci

Foto: Shutterstock

Za neke stvari nam ne treba potvrda stručnjaka, svi znamo kakav nam osećaj donosi kada se nađemo u zagrljaju. Malo je izuzetaka- onih osoba koje nisu fanovi grljenja. 
Danas zaglite nekog, zagrljaj otklanja depresiju, loše raspoloženje i čini vas srećnijim. Ne štedite na zagrljajima, oni su besplatni. Počnite to raditi malo češće.

Pročitajte još: Ne zaboravite da zagrlite voljene osobe: Ovo su pozitivni efekti zagrljaja

Bonton grljenja

- Poštuj prostor oko druge osobe

- Zatraži dopuštenje prije nego što je zagrliš

- Zagrljaj je neseksualni oblik pokazivanja privlačnosti ili naklonosti, pa grljenje treba biti u saglasju s tom činjenicom

- Zagrljaj je nježan i topao, opustite se i imajte iskrenu nameru.

Ne možete pogrešiti.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas