Oglas
· · Komentari: 0
ŽENE

Ova SRPKINJA je 30. NAJMOĆNIJA ŽENA na SVETU: Rukovodi vojnom industrijom, a njena formula za uspeh je jednostavna

Ima 64 godine i retko kad se pojavljuje u javnosti

1660722526_profimedia-0285620042.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Fibi Novaković zauzela je 30. mesta na Forbsovoj listi najmoćnijih žena na svetu, pa je zbog toga ujedno i najmoćnija srpkinja na svetu. 

Ona je na čelu moćne kompanije "Macquarie Group", koja je među najvećim proizvođačima odbrambene tehnologije za vladu SAD. Bila je predsednica i izvršna direktorka odmbrambenog giganta "General Dinamics". Ona je bivša operativka CIA-e, a bila je angažovana i u Ministarstvu odbrane SAD od 1997. do 2001.

"Vašington post" ju je jednom prilikom nazvao "jednom od najuticajnijih, ali i najmanje vidljivih lidera američke vojne industrije", Tu titulu je dobila zbog retkog pojavljivanja u javnosti.

Pročitajte još: "Bila je to ljubav na prvi pogled": Anja Mit iznenadila sve objavom da se udaje

Ključ uspeha po njoj je odlučnost. Savetuje da budete istrajni i da nikada ne odustajete ako želite da postignete svoje ciljeve.

"Mislim da je ključ uspešnog života odlučnost: neumoljiva odlučnost. Nikada, nikada, nikada ne odustati. Bez obzira na pol, boju, odakle potičete, nikad ne odustajete. I mislim da nas je ta mentalna čvrstoća, mislim, održala u relativno dobrom stanju", rekla je jednom prilikom.

Iako svoj život drži daleko od očiju javnosti, poznato je da se udavala dva puta i da ima troje dece. Suprug joj je velika podrška i bez njega ne bi postigla to što jeste.

"Moj muž je moj oslonac. Ne bih mogla da radim sve ono što radim da nije bilo njega i podrške koju on pruža", rekla je Fibi svojevremeno. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas