Oglas
· · Komentari: 0

Šta jedete pre odlaska na spavanje? Ova hrana može da naruši odmor tokom noći

Hrana koju jedete može da naruši miran san.

1621280088_Depositphotos_49653395_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ukoliko ne spavate lepo iz dana u dan i imate noćne more možda bi trebalo da obratite pažnju na ishranu.

Mnoge studije kažu da postoje određene namirnice koje mogu da podstaknu loše snove.

Pročitajte još: Zašto je dobro da pravimo liste kao podsednik?

Alkohol je jedan od poznatijih ometača spavanja. Studija iz Frontiers in Psichologi otkrila je da je skoro 44% učesnika iskusilo uznemirujuće snove nakon što su pojeli mlečne proizvode pred spavanje. Dok je skoro 31% učesnika sa problemima spavanja prijavilo da je jelo slatkiše pre odlaska u krevet.

Jedna studija pokazuje da toplota začina povećava telesnu temperaturu, što može da utiče na aktivnost mozga da uzazove bizarne snove ili noćne more.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas