Oglas
· · Komentari: 0

Šta kaže nauka? Koliko sati nedeljno bi trebalo da radimo?

Evo šta nauka kaže o tome koliko sati nedeljno treba da provedemo radeći

1648730722_laptop-3196481_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Da li postoji zdrava količina vremena koju treba da posvetimo poslu svake nedelje?  Stručnjaci su objasnili koje su preporuke balansiranja između posla i života?

Koliko vremena treba da provedemo radeći?

Iako većina pozicija sa punim radnim vremenom zahteva oko 40 sati rada svake nedelje, mnogi će provsti dodatno vreme na poslu. Međutim, nauka preporučuje mnogo kraći raspored rada. Studija Australijskog nacionalnog univerziteta pokazala je da je idealna radna nedelja duga 39 sati. Studije pokazuju da previše rada može čak da izazove bol, umor, depresiju...

Pročitajte još: Pogledajte kako je izgledao KRALJEVSKI VE-CE u srednjem veku! A njegovo čišćenje će vas zaprepastiti! (FOTO/VIDEO)

Studija Univerziteta Stanford pokazuje da se produktivnost usporava nakon 50 sati rada nedeljno, a do 55 sati potpuno prestaje. Tako da, istina je malo toga može da se uradi nakon što radimo standardnih 40 sati nedeljno.

Ono što mnogi rade, jeste da i kada se završi radna nedelja u mislila ste još uvek na poslu. Otvarate mejlove, proveravate obaveštenja na mrežama i razmišljate šta treba da uradite kada krenete da radite. Ovakav način uobičajenog rada, čak i kada se vaša smena završi, postaje sve češći. Posao se lako može uvući u vaše slobodno vreme. Ključno je da napravite neka pravila kako bi vaš posao i kućni život bili odvojeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas