· · Komentari: 0

Šta znači HALJINA koja stoji kao oznaka za ŽENSKI toalet? Na jedno TUMAČENJE niko ne bi pomislio

Znak na vratima po nekim mišljenjima ne predstavlja haljinu

1666346626_Foto-Pexels-toalet.jpg
Foto: Pexels

Kada pogledate oznaku za ženski toalet na vratima, prva pomisao je sigurno žena koja nosi haljinu. Po tome se razlikuje od čovečuljka koji stoji kao oznaka za muški toalet i koji na sebi nosi pantalone. 

Međutim, postoji još jedno tumačenje, po kome ženski čovečuljak uopšte ne nosi haljinu. 

Američka aktivistkinja, programerka i autorka Tanja Katan kreirala je kampanju koja se zove "Nikada nije bila haljina". Ovaj novi koncept je tu da podseti čovečanstvo da su žene neverovatna bića, pa tako "haljina" zapravo predstavlja plašt superheroja. 

Kreatori se nadaju da će uspeti da podstaknu više žena da uđu u tehnološku industiju, kao i u ostale profesije u kojima dominiraju muškarci.

Pročitajte još: Smanjite anksioznost za 23 sekunde: Vežba je kratka i možete da je radite bilo gde

"U nauci, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima, žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Devojke i žene zainteresovane za nauku, tehniku, mehaniku i matematiku su u manjini", poručuju kreatori. 

Foto: Printscreen/ Youtube - AxoCulture

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.