Oglas
· · Komentari: 0
UMETNOST

Vrhunska umetnost na BANANAMA: Potrebna je samo viljuška (FOTO)

Da li ste nekada pomislila da oslikate nešto na kori od banane? Jednoj umetnici iz Londona je to palo na pamet, a sada su njeni radovi postali prava mala umetnička dela.

1613054429_banana.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / banana_bruiser
Oglas

Moderni umetnici već dugo vremena koriste najrazličitije površine kao svoja slikarska platna. Ana Čojnička, koja živi u Londonu, izabrala je da oslikava kore banana, a time je počela da se bavi sasvim slučajno.

Pročitajte još: Nemački naučnik otkrio: Da li je veća sreća čokolada ili mnogo novca?

Ona je, naime, prošle godine u martu bila bolesna, pa je bila prinuđena da sedi u kući duži vremenski period. U drugoj nedelji oporavka, dok se dosađivala posle ručka, ona je višljuškom počela da prelazi preko kore od banane kao da crta.

Na njeno izneđenje, Ana je primetila da pritisak viljuške na kori od banane čini da ona na tom mestu potamni, a to ju je ohrabrilo da iskoristi ovu tehniku za pravljenje znatno kompleksnijih slika na ovoj voćki.

Pročitajte još: JEZIVO ili FASCINANTNO? Fotografija jelena izazvala buru na internetu (FOTO/VIDEO)

Rezultati njenog napora izgledaju neverovatno, ali zbog organske prirode banana, oni ubrzo nestaju. Ana je, naravno, svesna toga, zbog čega fotografije svojih remek-dela na bananama redovno objavljuje na svom Tviteru i Instagramu.

Pročitajte još: Zahtev svekrve šokirao snajku: "Želim da dojim svoje unuče!"

Pročitajte još: Optička varka koja će vam začas postaviti "dijagnozu": Vidite li cik-cak linije ili krivulje – ili oboje? Evo šta to znači (VIDEO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas