· · Komentari: 0

Četiri vežbe za otklanjanje celulita: Nije vam potrebna nikakva oprema

Vreme je da krenemo sa pripremama za leto

1676021566_shutterstock_1523298584.jpg
Foto: Shutterstock

Otarasite se celulita uz aerobik i bez potrebe da kupujete skupu opremu koristeći sopstveno telo.

- Izvođenje vežbi visokog intenziteta sa telesnom težinom povećaće broj otkucaja srca, pomažući vam da sagorite otprilike onoliko kalorija koliko biste sagoreli trčanjem - naglašava Haris Manusakis, profesor fizičkog vaspitanja (Univerzitet Nortambrija u NJukaslu) i lični trener.

Dalje, ova vrsta treninga istovremeno jača vaš mišićni i neuromišićni sistem, oblikuje vaše telo i istovremeno poboljšava vašu koordinaciju. Ne kažemo da bacite patike za trčanje ili da zaboravite trake, samo predlažemo da unesete raznovrsnost u svoj režim vežbanja. Izađite iz svojih navika i izbeći ćete dosadno „zaglavljivanja” vaga.

Da biste to učinili, možete praktikovati ovaj dinamički program dva putra nedeljno. Izvodite svaki pokret naizmenično 1 minut, bez odmora između vežbi. Ponovite ceo ciklus dva ili tri puta. Ako ste početnik, pratite varijaciju „Lakši način“ za svaki potez.

Vežbe za smanjenje celulita

Oprema

Neće vam trebati.

Podizanje karlice

Vežbe za ruke, trup i zadnjicu.

Sedite sa ispruženim nogama ispred sebe, u širini kukova. Postavite dlanove na tlo ispod kukova, sa prstima okrenutim ka stopalima.

Podignite gluteuse tako što ćete pritisnuti ruke nadole i približiti bradu grudima. Savijte kolena pod pravim uglom i podignite kukove do visine ramena, ispružite glavu unazad tako da dođete u položaj „most”.

Vratite se u početnu poziciju, ne dodirujući pod zadnjicom.

Lakši način: Počnite sa pozicije "most". Spustite kukove prema tlu i podignite ih nazad.

Polu-čučanj sa skokom

Vežbe za noge, zadnjicu i trup.

Stanite sa nogama u širini ramena i stisnite pesnice ispred ramena. Savijte kolena i napravite mali skok (kao da skačete preko linije) i doskočite na levu nogu. Savijte se u kukovima i desnom rukom dodirnite tlo ispred levog stopala.

Odskočite nazad u početnu poziciju. Ponovite i ovog puta spustite se na desnu nogu. Nastavite, menjajući noge.

Lakši način: Umesto da skačete, radite iskorak napred i nazad.

Iskorak sa ispruženim rukama

Vežbe za noge, zadnjicu, trbušnjake, leđa, ramena i ruke.

Stanite sa razdvojenim nogama jedan korak, desna ispred leve. Savijte kolena i ispružite ruke iznad glave, sa dlanovima okrenutim jedan prema drugom.

Nagnite se napred i stavite ruke na tlo, podižući noge tako da vam butine budu preko ramena.

Spustite noge u početnu poziciju i ponovite. Posle 30 sekundi ponavljanja, promenite nogu koja je ispred.

Izdržaj sa odskocima

Vežbe za noge, zadnjicu, grudi, ramena i ruke.

Zauzmite čučeći stav. Skočite sa obe noge napred, izvlačeći kolena iza leve ruke.

Skočite nazad u početnu poziciju i ponovite, ovog puta dovodeći noge udesno. Nastavite da menjate strane.

Lakši način: Umesto da skačete, naizmenično približavajte koleno spoljnoj strani odgovarajuće ruke.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.