· · Komentari: 0

Da li ste čuli za AERIAL JOGU? Možete vežbati i viseći, pogledajte kako (VIDEO)

Viseća joga uz pomoć svile

1670682602_shutterstock_751986172-AERIAL-JOGA.jpg
Photo: Shutterstock

Aerial je lebdeća ili antigravitaciona joga, a ovo je specifičan način vežbanja joge u vazduhu. Vežbe se izvode uz specifičan rekvizit, u vidu velike marame, koja visi sa plafona, i podržava vežbače da lebde u vazduhu. 
Svako ko nema određene zdravstvene probleme može da praktikuje ovaj vid joge. Bitno je naći intenzitet koji vam odgovara. 
A kako sve izgleda, pogledajte u sledećem videu:

@train.with.ebaa ⠀✨Some Benefits for kids:⠀🔸Spinal decompression🔸Enhanced blood circulation🔸Increased flexibility, strength #AerialYoga #AerialKids #KidsYoga ♬ original sound - Ebaa Sabbagh

Pročitajte još: ISTEGNITE SE na poslu i ispravite držanje: Ovih par jednostavnih vežbi možete raditi i SEDEĆI (VIDEO)

Benefiti ovakvog načina vežbanja zaista su mnogobrojni. Opšte je poznato da praktikovanje joge oplemenjuje svakodnevnicu, i idealno je za poboljšanje opšteg zdravlja, kako fizičkog tako i mentalnog. Vežbanje uz parče tkanine, dok visimo u vazduhu, omogućuje da trening doživimo još intenzivnije.
Materijal koji se obično koristi ovom prilikom je svila.

Foto: Shutterstock

Ovaj metod vežbanja utiče na celo telo, i bitno je da ga radite uz nadzor instruktora, posebno na početku. S obzirom na to da je neophodno sve vreme držati se za svilu, prvenstveno će se aktivirati gornji deo tela.  Ali pošto je u pitanju sveobuhvatni rekreativni program, raznim položajima aktiviramo i ostale grupe mišića. Različite vežbe snage, fleksibilnosti, balansa i koordinacije– sigurno će zatezati, oblikovati telo i popraviti držanje, dok će tranzicije iz jednog položaja u drugi doprineti gracioznijem kretanju i eleganciji pokreta.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.